blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG sn0rkslair
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
SN0RK



S.T.A.L.K.E.R. -ská poviedka V Bare 100RADov 3
pridal SN0RK 8.7. 2014 o 17:05



V Bare 100RADov
 
 
 
 
Večer, keď už účinky lízatiek vyprchali, sme začali preberať Mareka.
V živote stalkera občas nastane situácia, keď musí urobiť ten správny krok vpred, pretože keby urobil krok vzad, mohol by stúpiť akurát tak do lajna po nejakom zmutovanom pašíkovi - Flakse. Barman vytrvalo odmietal akúkoľvek komunikáciu, pretože sa za svojím pultom zasekol a celý večer hlúpo civel na obrazovku televízora. Aspoň sme mali chvíľu pokoj od jeho priblblých hlášok. Ale späť k tomu Marekovi.
Takže sa mu konečne podarilo absolvovať stalkerskú skúšku dospelosti. Všetko to začalo ráno.

V Bare 100RADov"Beestare, pojedeš s námi? Aspoň nebudeš tolik civět do toho PDA," volal ma Pete pozerať sa na priebeh skúšky. "Móžete mi dať všetci akurát tak svatý," odvrkol som. "Veľmi dobre viete, že dnes musím do Scorpionsu poslať článok o novinkách zo Zóny."
"Jo fááákt?" spýtal sa prekvapený Andrew MX, oči vyvalené strachom. "A napíšeš tam taky tóó, jak sem nevěděl otevřít dveře u Sidoroviče?"
"Ak ma budete srať, napíšem tam aj to," vyhrážal som sa naoko. Asi to chudák zobral vážne, pretože vybehol z Baru, až sa za ním prášilo a viac sme ho v ten deň nevideli.

"Že se lidi na to můžete dívat jenom tak, já se vám moc divím," prehlásil Datastor, keď sa všetci zhromaždili vzadu na priestranstve za táborom. "Vždyť je to nelidský," povedal, "já vodcházím," a odišiel radšej do Arény vraždiť neskúsených nováčikov.

Premena stalkera-bažanta na skúseného stalkera má tri časti. Keďže správny stalker musí dbať aj na kultúru tela a ducha, splniť prvú časť, znamenalo prebehnúť iba v trenírkach a bagandžiach po poli anomálií a recitovať pri tom báseň Mor ho! od Sama Chalupku čo najmohutnejším hlasom.
Druhá časť v sebe obsahovala test z cudzieho jazyka, takzvaný "Blitzkrieg". Úlohou adepta bolo vkradnúť sa v nepozorovanej chvíli do nepriateľského tábora a nakopnúť do zadku najbližšie stojaceho stalkera. Chyták bol v tom, že počas bleskového úniku a vyhýbaniu sa strelám ste si do PDAčka museli poznamenať čo najviac ruských nadávok. Výsledky z týchto dvoch skúšok sa potom osobne zanesú na zváženie najbližšiemu Kontrolórovi.
Posledná časť je už len bonusová - novopečený stalker-maturant sa musí popasovať s bedničkou vodky.

To, že sa to Marekovi podarilo všetko zvládnuť, je jasná vec. A kto neverí, nech tam beží.



Prístupov 4735
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
S.T.A.L.K.E.R. 2
[ 23.7.2014] (príspevkov 0)
S.T.A.L.K.E.R. 2: jak mal vypadať
[ 20.7.2014] (príspevkov 4)
S.T.A.L.K.E.R. -ská poviedka V Bare 100R...
[ 8.7.2014] (príspevkov 1)
S.T.A.L.K.E.R. -ská poviedka v Kordone, ...
[ 7.7.2014] (príspevkov 1)
S.T.A.L.K.E.R. -ská poviedka V Bare 100R...
[ 7.7.2014] (príspevkov 0)
S.T.A.L.K.E.R. -ská poviedka V Bare 100R...
[ 7.7.2014] (príspevkov 1)
ZOPÁR OBRÁZKOV
[ 7.7.2014] (príspevkov 0)
SN0RK´s LAIR
[ 7.7.2014] (príspevkov 0)